top of page

Informatie SOMH College Concert Tour #2

 

Het Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) organiseert voor de 2e keer de “College Concert Tour”. Hiervoor zoeken wij steeds de samenwerking met een middelbare school in de omgeving. Voor 2016 is dat het Coornhert Gymnasium uit Gouda. Via deze formule willen wij ons orkest SOMH meer bekendheid geven, alsook ons opleidingsensemble “Prelude”.  Daarnaast kunnen middelbare scholieren op een laagdrempelige wijze kennis maken met klassieke muziek. Dit jaar gebeurt dat op speciale wijze door de medewerking van het voltallige schoolorkest van het Coornhert Gymnasium. Zij worden, samen met alle projectspelers, geïntegreerd in het “Symfonie Orkest Midden Holland”.

 

Wie zoeken wij

Iedere gevorderde muzikant, jong en oud, die wil kennismaken met SOMH of graag eens in een groot orkest wil spelen. Daarbij is er ruimte voor de volgende instrumenten:

Piccolo, fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, trombone, bastuba, slagwerk, viool, altviool, cello en contrabas.

 

Voor sommige instrumenten geldt een bezettingslimiet.

 

Wat vragen wij

Enthousiaste muzikanten die graag in orkestvorm willen samenspelen.

De repetities zijn op 24 en 31 oktober in Nieuwerkerk ad IJssel van 19.30 – 21.00

Repetitiedag op 12 november in Gouda van 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur

De kosten voor deelname bedraagt 15,-  De projectspelers worden geacht alle hierboven genoemde repetities aanwezig te zijn.

 

Wat bieden wij

Een vrijblijvende kennismaking met SOMH en het spelen in een groot orkest.

Tijdens de repetitiedag in Gouda op 12 november zullen de afzonderlijke groepen gecoached worden door vakdocenten middels een workshop. De bladmuziek wordt per mail verstuurd.

Je mag optreden in één van de mooiste concertlocaties in Gouda en omgeving de St. Jan te Gouda.

Voor de uitvoering krijg je een uniek concert-shirt met print uitgereikt. Dit shirt mag je daarna natuurlijk meenemen naar huis.

 

Repertoire

Als repertoire hebben we een zeer actueel thema uitgekozen, n.l. de muziek van Game of Thrones!

Hiervoor is een speciaal arrangement gemaakt. Daarnaast zullen alle strijkers en blazers nog een afzonderlijk stuk spelen dat zeker op 12 november  veel aandacht zal krijgen tijdens de workshop.

Inschrijven

Zin om mee te doen? Schrijf je dan in via dit formulier.

bottom of page